Obiective Turistice

Sapanta este una dintre cele mai cunoscute localitati in tara si peste hotare, atestata documentar inca din anul 1199, aflata la 20 km de centrul geografic al Europei. In sec XVIII-lea s-a format un composesorat al nobililor din Sapanta prin care familiile vechi din localitate aduceau in patrimoniul acesteia proprietatile lor imobiliare.

Obiective turistice din Sapanta, Maramures:

Ca o dovada a constituirii si existentei acestui composesorat stau marturie si astazi stranele existente si astazi in Biserica din Sapanta apartinand acestor vechi familii precum si ramurilor acestora din care amintim: familiile Turda, Stan, Pop, Holdis sau Stetca.

Sapantenii reprezentanti de frunte ai Maramuresului se remarca nu doar prin harnicie siseriozitate cat si prin costumul traditional format la barbati pe timp de vara din: clop, camasa,cojoc, pantaloni (gati), opinci, iarna adaugandu-se lecrecul, cabatul si cioarecii.

La femei costumul popular este alcatuit din: sarinca, camasa, catranta (fusta), cojoc sau lecrec.

Puteti petrece cateva zile inedite in mijlocul obiceiurilor si traditiilor milenare ale localnicilor.

Obiective turistice din Sapanta: Cimitirul Vesel, Casa Memoriala Ioan Stan Patras, Manastirea de la Peri, Cergi, Ape Minerale, Valtori, Palincie, Puncte Belvedere, Cascada, Pastravarie, Cimitirul Evreiesc, Stana de oi, etc.

Call Now Button

Preluăm cazări NON-STOP și acceptăm vouchere de vacanță. Sunați RECEPȚIE

*Aflati detalii si despre Oferta de Cazare & Masa Festiva pentru Pasti 2024

X